fredag 27 april 2012

Lite kul ur dagens tidningar (KUL VA?)

Läste något så lustigt i dagens DN. Det är om en konstnär, Jarl Ingvarsson, som ställer ut tavlor som vem som helst hade kunnat göra. Dock: det är inte vem som helst som får epitetet Målarnas målare, som nu tydligen nyss nämnda Ingvarsson har fått. Alltså, jag tycker det är kul att det går bra för gamle Jarlis. Det är inte det. Det som är är snarare följande, saxat alltså ur dagens DN:
a
"Där syns ett R, ett S, ett L inhysta på sluttande hyllplan i ett turkost trevåningsbord med knallblå kanter på skakigt profilerade ben. Varje bordsplan liknar en egen tavla. Versaler i exil som pustar ut i färgen, konsten och tingen. Språket är föränderligt. Bordet existerar alltid, liksom färgen. Över vandrarhemmet spänner Ingvarsson en färgglad randig markis där bokstäver slagit sig ner som fåglar för att bilda nya stakiga ord."
a
Intressanta ord, tänker man. Vad kan det vara för intrikat målning som har fått en så speciell beskrivning? Jo:


På riktigt liksom. "Versaler som pustar ut..." Var fan fick Jessica Kempe det ifrån? Jag påstår inte att jag skulle kunna göra en bättre tavla. Men jag skulle kunna göra en exakt lika bra. 
a
Vad vidare är: jag läste också något roligt i Dalarnas Tidningar. Falupolitikern Daniel Riazat har blivit hotad på internet och polisanmälde. Fallet handlade om att nån unge hade skrivit "HÄNG DANIEL RIAZAT" på facebook. Nu har rättegången varit. Hotaren dömdes inte. Varför? Såhär står det på dt.se
a
"Enligt rätten skulle uttalandet att hänga Daniel Riazat också kunna uppfattas som en uppmaning till andra att hänga ut honom, till exempel i media."
a
Sveriges ungdom anses alltså så usla på att uttrycka sig i text att inte ens svart på vitt kan räknas som bevis i rätten längre. Helt jävla makalöst...

1 kommentar: